Utvikling av utvidelser til Wordpress - Hvorfor skreddersydde utvidelser gir deg mer kontroll.

wordpress utvidelser

En nettsideløsning tilbyr ikke alltid de funksjonene du ønsker, og det er der plugins, eller utvidelser som det kalles på norsk, kommer inn. Men en plugin kan du få de funksjonene du ønsker! Tar du et besøk innom Wordpress sitt eget plugin-register vil du finne utallige mengder med plugins, men det hender at man ikke finner en plugin som dekker behovene man ser etter. Det er også en stor sjanse for at du finner en plugin som ser bra ut på oversiden, men som ikke opprettholder kvaliteten du ser etter, mangler støtte til norsk, er overkomplisert for effektiv drift eller har andre problemer som går utover ytelsen til pluginen. Med en egenutviklet plugin vil du kunne få den nøyaktig slik du ønsker, uten overflødig kode som fører til treg ytelse. I dette innlegget skal vi forklare litt mer om hva en plugin er, hva de kan gjøre og hvorfor en skreddersydd plugin kan være perfekt for deg og din nettside.

Hva kan en plugin gjøre?

Kort fortalt så kan en plugin tilføye funksjonalitet som nettsideløsningen alene ikke tilbyr. Med en skreddersydd plugin kan du ta full kontroll over alle dine ønsker når det kommer til nettsiden. Med en god plugin kan du få funksjonalitet som å integrere en eller flere løsninger sammen, synkronisering av varelager, kasseapparat og nettbutikk. Da vil systemet bli oppdatert på begge enheter, uavhengig om en vare ble solgt på nett eller i butikk. En plugin kan også bistå med å legge til rette for salg, da Vipps, Klarna og Stripe har utviklet egne plugins som integrerer disse betalingsmetodene i nettbutikken. Kanskje du driver en restaurant og behøver en løsning så kunder kan booke bord på forhånd? Da vil du enten kunne lete etter en god plugin eller få en egenutviklet plugin. Kanskje du ønsker at kunder kan både booke et bord, samt bestille mat på samme løsning? Da kan du beskrive dette til en utvikler, så får du en skreddersydd plugin etter dine ønsker!

Fordelen med egenutviklede plugins

En egenutviklet plugin kommer mer fordeler. Bruker du en plugin som ikke er skreddersydd etter din nettside og dine behov, er det en stor sjanse for at pluginen ikke er optimalisert for teamet og nettsiden din. Dette kan føre til problemer knyttet til kompatibiliteten mellom plugins, temaer og kommunikasjon mellom forskjellige plugins. En egenutviklet plugin unngår disse problemene, da pluginen er utviklet i henhold til koden som nettsiden din er basert på. Når en plugin er skreddersydd etter en spesifikk kode vil pluginen også unngå mye overflødig kode, som igjen sikrer en raskere og responsiv nettside. I motsetning vil en plugin som er utviklet for å fungere sammen med mange forskjellige temaer ofte ha overflødig kode, som kan senke hastigheten til nettsiden din. Bruker du en plugin som allerede er utviklet, og du har blitt avhengig av denne løsningen, er du ikke sikret at denne pluginen alltid vil støtte de funksjonene du behøver. Kanskje en funksjon har et problem som utvikleren ikke klarer å fikse, og da fjerner funksjonen helt? Dette kan skape store problemer, dersom du er helt avhengig av denne funksjonen. Med en egenutviklet plugin kontrollerer du alle funksjonene selv, så du er sikret en plugin som ikke gjør uønskede oppdateringer, eller i verste tilfelle, fjerne pluginen fra markedet.

Eget tema inneholdende funksjonaliteten til plugins

Dersom du planlegger funksjonene du behøver til nettsiden din, kan du integrere disse funksjonene direkte inn i et egetutviklet tema. Dette sørger for en sømløs løsning helt uten kompatibilitetsproblemer. Selv om plugins er en fantastisk løsning, er de ikke helt problemfrie. Jo flere plugins du installerer på nettsiden din, desto tregere vil siden bli. Dette slipper du dersom funksjonaliteten til pluginene er direkte integrert inn i temaet. Det er ekstra viktig å integrere avanserte funksjoner som filtreringssystemer, cookie varsel, livechat, avansert menysystem osv. Dersom du trenger hjelp med å tilpasse og stille inn eksisterende plugins som betalingsløsninger, integrasjonsløsninger eller noe helt annet, kan vi også hjelpe til med dette. Våre utviklere og partnere står også klare til å hjelpe deg med å lage et skreddersydd tema, og/eller en plugin som tilfører akkurat den funksjonaliteten du ønsker til nettsiden din.